Met je hoofd in de wolken.... - Reisverslag uit Xinpu, China van Ning Jie en Yue Wassink - WaarBenJij.nu Met je hoofd in de wolken.... - Reisverslag uit Xinpu, China van Ning Jie en Yue Wassink - WaarBenJij.nu

Met je hoofd in de wolken....

Door: NingJieEnYue

Blijf op de hoogte en volg Ning Jie en Yue

09 Mei 2012 | China, Xinpu

Vandaag was wederom een bijkomdagje. Na een zeer goede nachtrust werden we om 8:00 wakker gepiept door de HTC en maakten we ons klaar voor het ontbijt. Dit was hoofdzakelijk chinees getint maar ze hadden ook een western breakfast afdelinkje. Na het ontbijt gingen we samen met de gids wat van de omgeving verkennen, op zoek naar een supermarkt en een ATM (pinautomaat). De gids zei dat dat wel eens moeilijk kon worden en dat de dichtsbijzijnde supermarkt in downtown Lianyungang was (20 km verderop)
Ik had natuurlijk via Google Maps de omgeving al verkend en had zo'n idee dat dat niet kon kloppen, de mensen hier moeten toch ook ergens hun eten en drinken kopen? Ze zullen vast niet elke avond naar de Chinees gaan ........... (flauw,flauw).
Dus wij op weg.
De gids zei: "hier rechtsaf" maar ik was het daar niet mee eens dus we gingen linksaf richting waar volgens mij downtown Lianyungangang moest zijn (nee, ik stotter niet: zo heet het gedeelte van LYG aan de kust).

Onderweg bij drie geldautomaten geld proberen te pinnen maar de eerste was buiten werking en de tweede deed zo raar dat ik maar hoop dat hier geen Roemenen rondlopen, anders zien we ineens hele rare afschrijvingen.
We moesten uiteindelijk bij de Bank of China zijn en daar lukte het wel om de stapels bankbiljetten uit de automaat te krijgen.

Onder weg kregen we een goede indruk van het harde chinese bestaan. krottenpandjes op vuilnisbelten, straatvegers welke water naar de zee aan het dragen zijn, Confucius en zijn vrouw en ondertussen zoeven de Infinty's, BMW's Mercedessen en Buick's aan je voorbij.

Op naar de supermarkt: deze keer niet van het type 20000 artikelen op 5m2 maar een ruime goed uitgeruste supermarkt. Hier hebben we wat fruit, drinken en chinese rijstkoekjes ingeslagen en natuurlijk ook nog 2 chinese toetjes voor de kids!
Er was ook wijn!!! Dus Mo een fles gezocht met schroefdop want we hadden geen kurkentrekker bij ons maar daarover later meer.

Wat heeft dit alles met je hoofd in de wolken te maken? Nou, simpel het heeft helaas de hele dag gemist dus "room with a view" is nog steeds een zicht van een paar honderd meter.

Op de terugweg hebben we op de trappen van het park samen met de gids het Wii Party trappenspel gespeeld, ze wist niet wat ze meemaakte en we hadden de grootste lol! Ze won uiteindelijk ook nog, maar de volgende keer nemen we revanche op de trappen van de Chinese muur ;-)

's Middags hebben we nog wat slaapuren ingehaald en zijn daarna nog een stuk gaan wandelen richting de dam en de apenrots op. Heerlijk om even uit te waaien en een frisse zeebries in je neusgaten te krijgen. Bij de dam stonden allerlei kraampjes welke souvenirtjes verkochten, voornamelijk gemaakt van zeeschelpen. We hadden hier behoorlijk bekijks en men snapte er helemaal niets van dat twee van die lange, bleke gasten met twee chineesjes op stap waren. Gelukkig had ik een kaartje bij me van Lotustours waarop in het Chinees stond dat de kids geadopteerd zijn en dat ze geen chinees kunnen spreken. Iedereen rond het kraampje moest het briefje even lezen en toen ging de duim omhoog: Good!!

Het bergwandelingetje was leuk. Het eerste stuk dachten we echt van "gaan we wel goed"? maar Google maps had me fotootjes laten zien van een bestrate trap naar boven dus het moest daar ergens zijn. En ja hoor, na langs wat bouwvallige keetjes gelopen te zijn vonden we de trap. We kwamen in een mooi stukje natuur terecht waar zelfs de roepie-roepie vogel ons toezong. De mist zorgde voor een surrealistische sfeer.

Inmiddels was het alweer zes uur en we moesten nog een behoorlijk eind richting een restaurant (lag in hetzelfde gebied als waar de supermarkt was). De bedoeling was om een echt Chinees restaurant in te stappen, alle vertaal apps en het briefje van Yuan met dingen die we echt niet lusten hadden we bij ons. Omdat de kids zo'n enorm eind gelopen hadden hebben we de keus aan hen overgelaten en werd het toch een Chinese variant op KFC.

Op de terugweg kwamen we op een groot plein nog een hele groep vrouwen tegen welke aan het streetdancen waren (niet met die hippe westerse bewegingen maar meer traditionelere dansen).

Mo is vanavond bij gebrek aan een voorleesboek de kinderen aan het voorlezen over Mao, het moet niet gekker worden.....

Of toch wel.... die fles wijn blijk port te zijn,,, het leven van een alcoholist gaat niet over rozen....

Morgen wordt een spannende dag! Het bezoek aan Yue's tehuis. De kids kijken er erg naar uit en zelfs Yue stelt hele goede vragen welke we morgen beantwoord hopen te krijgen.

Voor de Krokodillenklas:
Coen, we zetten maar een paar foto's per keer erop maar als Yue terug is dan zal hij er vast meer laten zien!
Lisanne: een dikke kus van Yue, de reis was heel lang en leuk, vooral het vliegen en opstijgen!
Miran,: Er zijn hier genoeg leuke dingen om te spelen. Z'n bed is een erg gaaf springkussen.
Dylan, Leuk dat je ons elke dag op het digbord zet!
Juf Roelie: Yue eet niet zoveel maar de patatjes met kipnuggets gingen er goed in!
Ja Camilla, ze hebben hier dus ook patatjes maar je moet er wel een heel eind voor lopen!

Groetjes aan de hele krokodillenklas van ons terug!!!!!

o ja, mams...voel je niet aangesproken...jouw koffie is the best....

• 09 Mei 2012 - 15:33

Arno Hoosemans:

Hoi Ronald en familie,
    Heerlijk om jullie reisverslagen te lezen! Wat een avontuur; krijg er zelf ook weer zin in.
    Groet, Arno

• 09 Mei 2012 - 19:01

Cojo:

wat je al niet meemaakt op een bijkomdagje, heerlijk om te lezen. Ronald als je in Nederland uitgewerkt bent kan je zeker in China aan de slag als gids. Je schrijfstijl komt ma bekend voor en bedankt voor de pluim over haar koffie. kusjes van ons xxxxxx

• 09 Mei 2012 - 21:09

Ageeth:

We genieten hier met volle teugen van jullie verslag!! Heel veel succes en plezier morgen in het tehuis van Yue!

KAPJ

• 10 Mei 2012 - 09:24

Groep 4b:

Hoi Ning jie, we hebben net met de klas je stukje bekeken en willen wat vragen:
    Melissa: Hoe gaat het in China?Mees: juf:Hoe laat sta je op?Hoe laat is het bij jullie als het hier tien uur in de morgen is?
    Amy:Is het warm in China, hoeveel graden?
    Angel: Slapen jullie in een huisje of een hotel?
    Noah: Vindt je china een mooi land, en is Nissan een chinees merk?
    Danique: Ben je al op de chinese muur geweest?
    Denise: Hoe ziet je kamer eruit?
    We missen je en horen graag de antwoorden?

• 10 Mei 2012 - 10:02

Yuan:

Veel succes morgen en voor nu lekker eten en lekker slapen! xx

• 10 Mei 2012 - 10:23

Simon Bakker:

Hoi Ronald en familleden,
    bijzonder leuk verslag. Kan me met de foto's erbij een beetje voorstellen wat jullie zien en beleven.
    Veel plezier nog!!

• 10 Mei 2012 - 11:57

Krokodillenklas:

Wat leuk dat we allemaal antwoorden hebben gelezen!
    We willen nog iets vragen:
    Jayden: hoe is het bij de vakantie?
    Claire: Hoe gaat het met jou?
    Bram: wij missen jou!
    Julia: wij hebben een moederdagkado gemaakt. Heb jij ook iets voor jouw mama?
    Sanne: is het een leuke vakantie?
    De groetjes van ons allemaal en van juf Els xxx voor Yue